Rare Ayrshire 1975 35 år

16072013w1Hva passer vel ikke bedre på en mørk, grå og våt tirsdag i juli enn å dra frem en gammel lowlandwhisky fra skapet og få lagt inn et smaksnotat på den?

Rare Ayrshire 1975 35 år fra Cask Strength-serien til Signatory Vintage Whisky Company, destillert fredag 21. februar 1975 på Ladyburn-destilleriet og tappet på flaske torsdag 5. august 2010. Den er på 45,5 %, tappet fra bourbon barrel nr. 553, fatet som ga 150 flasker. Signatory’s Cask Strength-serie er som kjent en svært god serie som veldig sjelden skuffer, men gjør den det i dag?

Fargen er gyllen og fin, ser virkelig ut som exbourbon. Aromaen er heller ikke verst – lakris, vanilje og litt fersken, altså typiske bourbontoner. Smaken følger helt greit opp, jeg finner mye av det samme som i lukten. Ettersmaken ligger også i samme sporet, men med en litt skjemmende smak av noe syntetisk sukkertøy.

Dette var ikke det helt store, litt tam og kjedelig og med noen små unoter her og der. Det er nok av whiskyer til en tredjedel av prisen jeg heller ville hatt i skapet i stedet for denne. Jeg setter den i kategorien «kjekt å ha smakt» og gir den karakter 7,5/10!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.