Nye tapninger

Det har kommet mange nye tapninger på markedet i løpet av den siste tiden og noen av disse skulle jeg mer enn gjerne ha smakt. De tre første her er det nok bare et tidsspørsmål når jeg får smake på, litt verre er det nok med den siste – jeg er redd den stort sett går til samlere.

120711w

Glenfiddich 19 år Age of Discovery er tappet på 40 % av destilleriet selv. Det er en hyllesttapning til tidligere portugisiske oppdagelsesreisende, som også flaskeboksen med sine illustrasjoner viser. Den har fått en finish på madeirafat, noe Glenfiddich visst nok gjør for første gang. Foreløpig selges den på destilleriet og som taxfree-whisky, men den kommer ut på det store markedet i 2012.

Caol Ila Moch som er fra et av mine favorittdestillerier er for meg veldig interessant. Denne er etter det jeg har hørt forbeholdt medlemmer av Friends of the Classic Malts, men der er det vel bare å melde seg inn, eller? Jeg har lest en del smaksnotater på denne og det virker som det er en klassisk Caol Ila, det vil si frukt, torv og røyk i en fin balanse. Den er tappet på 43 % og er ikke så verst priset.

Ardbeg Alligator er vel den whiskyen det har vært mest blest om i det siste. Den er tilgjengelig for Comittee-medlemmene fra juni, men den kommer i butikkene i september. Tappet på 51,2 % og kostet £55 i hos Ardbeg før den ble revet vekk.

Port Ellen 1982 Royal Wedding er en single sherry cask som det ble tappet 213 stykker, 53 % sterke flasker av i april 2011. Det er alltid hyggelig å smake Port Ellen, men akkurat denne har jeg liten tro på at jeg noen gang vi kjenne duften av.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.