Sommerferiens whiskykjøp

Det ble kjøpt noen whiskyer på årets ferietur til Danmark. Vi holdt oss nord på Jylland, så det var der flaskene ble kjøpt.

Tobermory 1995 Port Finish fra Wilson & Morgan tappet på 46 % var det første kjøpet. Jeg er litt skeptisk til å kjøpe whisky med den type finish, men av og til må man jo bare gjøre det.

Caol Ila 1997 The Sailors Whisky er en single cask tappet i 2009, vannet ned til 46 % og tappet av Skjold Burne Aalborg. Caol Ila er som tidligere nevnt et av mine favorittdestillerier og når man kommer over slike tapninger slår jeg til.

Speyburn Bradan Orach er en 40 % sterk og rimelig whisky fra et destilleri jeg ikke har smakt noe særlig fra. Et impulskjøp.

Benromach Pedro Ximenez Finish kjøpte jeg fordi jeg synes både Benromach og Pedro Ximenez-avslutninger er ok. Den er tappet på 45 % og kostet ikke all verden.

Glengoyne 12 år, igjen en single cask nedvannet til 46 % og som har vært lagret på ex-bourbonfat. Tappet av A. D. Rattray for det danske markedet og kjøpt fordi jeg har sansen for Glengoyne og at den var veldig rimelig.

Laphroaig 2000 10 år tappet av Signatory på 62,3 % og hører hjemme i deres Cask Strength-serie. Det er en single cask fra et refill sherry butt, mørk og fin i fargen og tappet eksklusivt for Danmark.

Mortlach 1990 18 år, igjen en Wilson & Morgan-tapning, tappet i 2009 på 57,3 % fra butt nr. 4433, altså en single cask. Mortlach har mye godt så denne gleder jeg meg til å smake.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.