Og vinneren ble …

På mandag holdt jeg en blindsmaking i Norsk MaltWhiskyLag i Bergen hvor jeg serverte 4 whiskyer blindt til 7 lag á 4 personer. Lagene skulle i første omgang finne alder, styrke, distrikt, fattype og om det var IB- eller OB-tapning. Deretter skulle destilleri og tapning slåes fast ut i fra ti alternativer.

Den første whiskyen var en Rosebank 1990 Connoisseurs Choice som er en refill sherry cask på 40 %. Styrke og distrikt tok de fleste, noen tok alder og tapning, mens alle lagene svarte bourbon. Så det var nok veldig lite sherrypreg i denne whiskyen og heller mye lukt og smak fra amerikansk eik.

Neste whisky ut var en 27 år gammel Imperial 1982 fra Signatory. Det var en 58,3 % sterk refill sherry-tapning fra butt #3973 i Cask Strength-serien. Her svarte lagene veldig variert, men det var ingen som tippet så høy alder.

Arran 1998 Bourbon Cask #672 var tredje whisky ut. Her svarte lagene også ganske variert, men mange var helt i nærheten på styrke og alder. Et av lagene tippet riktig tapning.

Til slutt måtte vi ha en kraftig torvwhisky fra Islay, og det ble en Caol Ila 1996 Cask Strength fra Gordon & MacPhail. Den er tappet på 59 % fra 3 refill sherry butts og er 10 år gammel. Her tippet lagene også veldig variert, bortsett fra at alle var sikker på at det var en Islay-whisky. Før denne stod alle lagene poengmessig veldig jevnt, men når lag nr. 1 tar full score på siste whisky – da får vi et klart vinnerlag.

Med andre ord vant lag nr. 1 helt klart med 15 poeng, mens de andre lagene lå ganske jevnt med 6 til 9 poeng.

Dette frister til gjentakelse!smiley

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.