Ukens andre blindsmaking

I går kveld var det igjen tid for blindsmaking, denne gang privat på Laksevåg. Vi hadde syv whiskyer foran oss og all verdens tid.

Den første whiskyen hadde et typisk lowlandspreg og var lett og frisk i stilen, men det var en Craigellachie 1999 11 år NC2 fra Speyside.

Whisky nummer to var Balvenie 14 år Goldencask, her tippet jeg omtrent riktig på styrke og alder, men var helt oppe på Old Pulteney når det gjalt destilleri.

Tredje whisky var en Glenrothes 1997 13 år Dun Bheagan. Jeg var i nærheten på styrke og destilleri, men jeg trodde den var fem år eldre, så jeg bommet litt på alderen.

Dufftown 1988 19 år fra Cadenhead’s, en sherry hogshead på 53,5 % var fjerde tapning for kvelden. Jeg tror ikke vi bommet så mye på denne heller, jeg tippet blant annet Mortlach som ligger noen hundre meter borti veien for Dufftown-destilleriet. Dette er forresten den klart beste Dufftown-tapningen jeg har smakt så langt.

Neste whisky mente jeg var en gammel sherrylagret Bunnahabhain, men det var enHazelburn 8 år Sauternes Wood. Jeg ga den forøvrig samme poengsum som sist gang den ble smakt.

Så tok vi turen til Islay og smakte på en gammel traver i whiskyverdenen, Lagavulin 16 år. Det er veldig lenge siden jeg har smakt denne og synes den var mer vill og kraftig før. Jeg tenkte flere ganger på Lagavulin, men svarte selvfølgelig noe annet.

Den siste whiskyen var jeg helt sikker på kom fra Ardbeg, Laphroig eller Lagavulin på grunn av torvtypen. Men det var en Benriach 1994 12 år, tappet for den danske importøren Mac Y i anledning deres 10års-jubileum. Så feil er det mulig å ta …

Det er blindsmaking som gjelder! smiley

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.