Oslo Whiskyfestival 2011

Det hele begynte torsdag med festivalvorspiel på Dr. Jekyll’s og The Whisky Bar, hvor jeg endte opp på sistnevnte. Jeg smakte mye god whisky, godt øl og traff en del mennesker som har med whisky på en eller annen måte å gjøre. En helt grei kveld, men det kunne gjerne ha vært flere folk.

Fredag var første festivaldag. Det var stands over to etasjer med mye whisky, men veldig lite spennende – det var stortsett standardtapninger det gikk i. Heldigvis hadde jeg en masterclass med Charlie MacLean samme kveld, og da kom godsakene på bordet. Det ble servert fire 2011 Special Releases fra Diageo, Rosebank 21, Knochando 25, Brora 32 og Port Ellen 32. Knochandoen kunne de spart seg i denne serien, resten var knallbra!

Lørdag droppet jeg første timen av festivalen og jeg gikk rett på masterclass med Martin Markvardsen og Highland Park. Highland Park er aldri feil, og Martin er en av bransjens dyktigste foredragsholdere, så igjen ble det en veldig bra smaking. Vi begynte med HP Drakkar, en helt ny tapning som kommer om ikke så lenge, deretter 18- og 21-åringen, før vi smakte de tre magnus-tapningene opp i mot hverandre. Og mens vi smakte snakket Martin om Orkneyøyene. En kjempesmaking!

Så var det tid for whiskymesse. Parallelt med Oslo Whiskyfestival ble det arrangert en messe på Bar & Cigar, som ligger rundt 10 minutter fra festivalbygget. Der var en god del av de mindre importørene samlet, og bordene deres var fylt med godsaker. Her borte var det sosiale like viktig som tapningene, så det ble ikke smakt veldig mye whisky, men litt ble det.

Etter messen var det tilbake til festivalen og helgens siste masterclass. Susan Colville, en livlig jente fra Speyside guidet oss gjennom en del Wemyss Malts-tapninger som jeg dessverre ikke fant noe særlig interessante, men det var greit å ha smakt på de. Kvelden ble avsluttet med whisky, mat og øl på The whisky Bar sammen med en trivelig gjeng fra NMWL Oslo.

Om jeg reiser bort igjen neste år er jeg mer usikker på. Når det mer eller mindre kun er standardtapninger som blir servert og det ikke er så mange interessante masterclasser, da lurer jeg heller på om jeg velger andre festivaler i stedet, for eksempel The Whisky Show i London som er på omtrent samme tid.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.