WhiskyMeet fredag

Det er lørdag morgen, klokken er ikke blitt mer enn ni og jeg sitter her med en Laphroigkopp fyllt med Swiss Chocolate Coffee fra Joh. Johannson og ser tilbake på gårsdagens WhiskyMeet.

For min del begynte festivalen med smakingen The Whisky Agency, en uavhengig tysk tapper som det viste seg å kunne dette med å velge ut de riktige fatene.

Vi begynte med 14 år gammel Clynelish destillert i 1995 og som lå på bourbonfat frem til 2010 da den ble tappet. Det var en veldig god, typisk bourbontapning som muligens kommer på polet i mars.

Deretter hoppet vi ut på Islay og smakte Bunnahabhain 10 år, en sherrytapning som jeg var sikker på var en bourbon. Masse vanilje og sitrus og tropisk frukt. Kveldens vinner!

Så kom en 25 år gammel Benriach bourbontapning, igjen en typisk bourbontapning og en veldig god whisky.

Den fjerde whiskyen var ikke helt på høyde med de andre, det var en 9 år gammel Ledaig, men sant skal være sant, det er den beste unge Ledaig jeg så langt har smakt.

Smakingen ble avsluttet med Caol Ila 1984 26 år, tappet på 59 % og har lagt på bourbonfat i alle år. Igjen en veldig god whisky, ikke en typisk Caol ila, men kanskje en typisk TWA?

Av de fem whiskyene som vi fikk smake var det en gjennomgående stil, masse sitrus, vanilje og bourbonpreg og om disse fem representerer utvalget til The Whisky Agency gleder jeg meg virkelig til Nohipster Drinks får disse på plass i de norske polhyllene, for dette var knallgod whisky!

I messeområdet var det mer spennende whisky enn jeg noen gang har smakt på en norsk festival, så resten av kvelden gikk så altfor fort. Med så mye god whisky burde festivalen ha vart en uke.

Og for de uheldige som ikke rakk innom i går er det selvfølgelig en ny mulighet i dag. Åpningstiden er 1530-2100, det er sikkert mulig å få plass på masterclassene, men om du ikke får plass er det allikevel mer enn nok å smake på.

Endagsbillett koster kr. 350.- og inkluderer både glass og 10 bonger. Møt opp på WhiskyMeet på Hotel Terminus i dag!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.