Ukens blindsmaking

I går var det igjen tid for blindsmaking i den lille blindsmakingsklubben på Laksevåg.

Vi begynte med en typisk lavlandswhisky som viste seg å være en 12 år gammel Mortlach tappet fra en glassballong i en tysk butikk. En helt grei start på kvelden, den fikk 8,25 av 10 poeng.

Andre whisky var også en Mortlach, denne gang en 10-åring som har lagt på sherryfat og tappet på 20 cl-flaske av Douglas Laing. Denne var mye bedre enn den første, den fikk 8,75 av 10 poeng.

Så kom det jammen enda en Mortlach, en Signatory-tappet 1990 19 år gammel fra et sherry butt. Kveldens høydepunkt så langt.

Med fjerde whisky var vi over på Glengoyne, nærmere bestemt en single cask fra 1984, tappet i 1998 på 54,4 % fra fat nr. 790. Denne hadde også et svakt torvpreg som vi også har kjent i noen andre Glengoyne, så derfor er det veldig vanskelig å finne frem til riktig destilleri. Jeg tippet faktisk en mild Bunnahabhain på denne. Den fikk karakter 9 av 10.

Vi avsluttet smakingen med en 19 år gammel Highland Park, også denne fra Signatory. Her tippet jeg sherry, 20 år og 57 %, så jeg traff på det meste bortsett fra destilleri. Jeg tippet egentlig ikke på destilleri, men at det var en Speyside-whisky.

Igjen en utrolig god og lærerik blindsmaking!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.