Helgens blindsmaking

I går hadde vi en privat blindsmaking av seks whiskyer på Laksevåg.

Første whisky var en 54,3 % sterk Highland Park 1972 27 år fra Signatory. Jeg synes den hadde et tydelig lavlandspreg, så jeg tippet en 20 år gammel St. Magdalene, vi var ikke i nærheten av HP, men så var den heller ikke typisk HP denne her …

Vi gikk videre med en Cragganmore 1991 19 år tappet av Duncan Taylor på 53,5 % i mai 2005. Her var vi mye nærmere både i distrikt, alder og styrke. Igjen en god tapning i Rare Auld-serien deres.

Arran 1999 Bourbon Cask #52, tappet på 55,6 % i august 2011. Destilleriet ble tippet, men ikke av meg. Jeg trodde det var en noe eldre høylandswhisky.

Så kom kveldens overraskelse i form av Benriach 12 år Sherry Wood. En fantastisk god sherrytapning som ikke koster noe særlig. 46 %, men den virket en del sterkere. jeg tar gjerne noen slike inn i skapet mitt.

Og når vi først var i gang med sherry passet det fint med Glendronach 1993 16 år som neste whisky ut. 61,7 %, men det merkes ikke, den hadde lagt på Oloroso-fat, så det forklarte den gode sødmen. Denne ble kveldens whisky for min del.

Vi avsluttet smakingen med en Islay-whisky, Port Charlotte PC9. Jeg var ikke mye i tvil om at denne kom fra Bruichladdich-destilleriet da lokket ble tatt av glasset. Jeg tippet Port Charlotte og var ganske i nærheten på styrke og alder også.

Igjen en utrolig god smaking i blindsmakingsklubben på Laksevåg!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.