Fire Aberlour

Det var som tidligere nevnt Aberlour-smaking i NMWL Bergen tidligere i uken. Jeg serverte fire tapninger fra dette Speyside-destilleriet som er vel kjent for sine gode sherrywhiskyer. Vi hadde to friske exbourbon- og to litt tyngre exsherrytapninger på programmet.

Vi startet med en Aberlour 1994 12 år fra Hart Brothers. Dette er en 75 cl flaske tappet på 50 % og kjøpt i USA. Det var en lett og frisk tapning som falt godt i smak.

Aberlour 1990 20 år fra The Whisky Cask holder 52,9 % og ble med hjem fra årets Whisky Fair-festival i Tyskland. Denne var litt kraftigere og litt mer kompleks enn den forrige. I min bok scoret den også 0,25 poeng mer. En meget god exbourbon-tapning fra Aberlour.

Med Aberlour 12 år var vi over på sherrytapningene. Denne ble tappet på 56,8 % i 1812 eksemplarer i anledning Aberlour village’s 200 års-jubileum. Dette er en av de aller beste whiskyene jeg har smakt inntil nå, den perfekte sherrytapning som også ble med hjem fra Whisky Fair.

Vi avsluttet smakingen Aberlour a’bunadh Batch 22. Dette er en batch fra mange sherryfat og tapningene i denne serien er alltid meget gode og denne var absoulutt ikke noen unntak.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.