Sherry-sherry

Glendronach er et destilleri som er kjent for sine gode single cask exsherrytapninger og mange av disse er ganske greit priset, spesielt de som er destillert på 90-tallet. Glendronach har også lansert en exsherry cask strength «Batch-serie», ganske lik Aberlour sin a’bunadh-serie. Per i dag er batch nr. 1 og 2 sluppet og disse ligger på rundt kr. 500.-, altså i løp-og-kjøp-prisklassen. Helgens Glendronach-smaking bestod av to exsherry-tapninger, begge cask strength.

I første glass var det en Glendronach Cask Strength Batch 2 som er fra en blanding av Oloroso og Pedro Ximenez sherry fat. Den er tappet på 55,2 %, altså litt sterkere enn batch 1, og hadde en nydelig nese av tørket frukt, lakris, litt vanilje og et hint eik. Smaken fulgte godt opp og endte i en lang, herlig ettersmak. Karakteren ble 9,25/10!

I andre glass var Glendronach 1991 19 år, tappet i 2011 på 55,4 % fra et Oloroso sherry butt som hadde nummeret 2406. Egentlig ganske lik den første i stilen, en typisk sherrytapning med tørket frukt, nøtter, lakris, krydder og litt vanilje i både lukt og smak. Den var knallgod, men allikevel ikke helt på høyde med den første, karakteren ble 9/10!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.