Mandagens NMWL-smaking

Det gikk ikke helt som planlagt på gårsdagens møte i NMWL Bergen, så det opprinnelige temaet som var «nedlagte destillerier» måtte dessverre gå ut. Men whiskyene som var tenkt til møtet står i skapet, og de kommer nok på bordet i løpet av neste sesong.

Men vi har nok av whisky å velge i så vi plukket ut fire andre tapninger i stedet, en destilleritappet og tre whiskyer fra to uavhengige tappere.

Først ut var Glen Ord 1990 18 yo Old Malt Cask fra Douglas Laing. En tapning som mest sannsynlig har lagt på et bourbonfat, det var i hvertfall mye i både lukten og smaken som indikerte det. Og som de fleste whiskyene i denne serien var denne også tappet ned til 50 % før den ble tappet på flaske i oktober 2008.

Vi fortsatte med en Benriach 1972 33 yo tappet på flaske av destilleriet selv. Denne er fra Batch 3, så den ble tappet helt tilbake i juni 2006 fra et Oloroso sherry butt. Fantastisk nese, men den var dessverre litt ubalansert, smak og ettersmak hang ikke helt med utover i drammen.

I tredje glass kom det enda en Douglas Laing-tapning, en Clynelish 1995 16 yo Old Malt Cask. Tappet i november 2011 på 50 % og med mye lukt og smak som sa at denne hadde lagt på et bourbonfat. Den fikk en del stemmer som kveldens whisky, med god grunn.

Vi avsluttet med en peatet sak, en Port Charlotte 2002 10 yo tappet av Adelphi. Denne har lagt på et refill sherry hogshead og hadde toner av både tørket- og tropisk frukt, krydder og torv. En helt grei avslutning på en interessant og lærerik smaking holdt av Fredrik!

Mye god whisky på en mandag

Mye god whisky på en mandag

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.