Mye godt fra Linkwood

I går var det som kjent Linkwood som stod på programmet i NMWL Bergen. Fredrik holdt en forrykende smaking der han hadde plukket ut fire tapninger som representerte dette nesten 200 år gamle destilleriet som ligger like utenfor Elgin i Speyside.

Linkwood 12 yo Flora & Fauna var først ut. Dette er en fruktig speysider med innslag av sitrus og vanilje. En helt grei hverdagswhisky som visstnok skal være på vei ut av salg. Så om du har lyst til å sikre deg en slik eller to til skapet bør den kjøpes nå.

I det andre glasset fikk vi Linkwood 1983 Flora & Fauna Cask Strength. Denne var en del spissere en 12-åringen, mye mer intens og med mye mer krydder. Den er også to år eldre og veldig mye dyrere.

Tredje whisky var Linkwood 12 yo The Manager’s Dram, igjen en whisky du skal grave dypt i lommeboken for å få tak i. Som whisky nummer to var det mye frukt og vanilje i glasset, men i tillegg et ganske sterkt torvpreg i både lukt og smak for en Speyside-whisky å være. Denne har offiselt aldri vært i salg, den ble tappet som en gave til ansatte og andre tilknyttet Linkwood-destilleriet. Den dukker riktignok opp på auksjoner og i butikker med jevne mellomrom, så helt umulig skal det ikke være å få tak i en.

Kveldens siste tapning ble Linkwood 1991 Cask Strength fra Gordon & MacPhail. Dette ble kvelden første IB, tappet fra to stk 1st fill sherry butts i 2007. Det meste i denne serien smaker godt og denne var ikke noen unntak. Lakris, frukt, krydder og eik i en fin blanding. Vel verdt de 8-900 kronene den koster.

Mye god whisky fra linkwood i går kveld

Mye god whisky fra Linkwood i går kveld

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.