Gårsdagens smaking

Det var som tidligere nevnt whiskysmaking på Terminus i går kveld. Tema var tapninger fra Oslo Whiskyfestival og vi smakt på seks whiskyer som på en eller annen måte hadde en tilknytning til festivalen.

Vi begynte med en Banff 1980 26 år fra Duncan Taylor. en frisk og fin whisky som som virket noe yngre enn sine 26 år. En god start og dette ble whiskyen som fikk flest stemmer når kveldens vinner skulle kåres.

Neste whisky ble en Mortlach 16 år Duthies fra Cadenhead’s. Den gikk mer i retning tørket frukt og sherry, en deilig, fint krydret Mortlach som er en av de beste tapningene jeg har smakt fra denne serien.

Så kom Glengoyne 1995 15 år Single Cask som sammen med en Aberlour a’bunadh er den beste skotske whiskyen jeg så langt har smakt. Tørket frukt, nøtter og krydder i den perfekte balanse. En himmelsk opplevelse! :-)

Macduff 2000 11 år i Exclusive Malt-serien til Creative Whisky Company hadde jeg sett frem til å få smake. Jeg smakte noen tapninger i denne serien i Tyskland tidligere i år, og de var veldig gode. Og denne var ikke noe unntak, smørmalt, tropisk frukt, vanilje og krydder. En god Macduff!

Så kom peaten i glassene. Vi begynte med en Ardbeg 1999 Galileo, en helt grei Ardbeg, men ikke noe mer enn det. Jeg synes den var litt ubalansert, ikke godt nok samspill mellom frukt og torv. Grei å ha smakt, blir ikke kjøpt.

Til slutt kom Laphroaig 7 år tappet av destilleriet for Dr. Jekyll’s Pub i Oslo. Denne synes jeg var hakket bedre enn den forrige, det var litt bedre balanse mellom torv, frukt, vanilje og krydder. Også en whisky det er greit å ha smakt, men som ikke kommer til å bli kjøpt inn.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.