Whisky på Kontoret

Vi var en tur innom Kontoret, puben på Dickens, i går kveld for å sjekke ut whiskyutvalget. Som de fleste vet har Kontoret et av Bergens største og beste utvalg av øl, men de har også et godt og bredt utvalg av spennende whisky. I tillegg til standardutvalget av vanlig whisky som Ardbeg Ten, Highland Park 12, 18 og og 30, Lagavulin 16 osv, har de også en god del single cask-tapninger fra Adelphi, Ian MacLeod og andre tappere.

Jeg fant tre usmakte whiskyer i hyllen, to fra Ian MacLeod; Linkwood 1993 10 år Dun Bheagan og Teaninich 1982 28 år Chieftain’s, samt en destilleritappet Arran 1999 Bourbon Cask #47. Den 43 % sterke 1993 Linkwood-tapningen var akkurat like tam og kjedelig som de to andre jeg har smakt tidligere (da med andre fat). Arran- og Teaninich-tapningene var begge utrolig friske og velsmakende, verdt hver eneste krone.

Vi fikk også smakt (og tømt) litt andre godsaker som en Macallan og Bowmore fra Adelphi, samt en Springbank 15 som vi fikk blindt og tok på andre forsøk.

Kontoret har med andre ord et meget godt utvalg av øl og et helt greit utvalg av whisky og bør absolutt besøkes om du er i byen. Og et stort pluss for kjempehyggelige bartendere og et veldig trivelig miljø!

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.