Ny Glenmorangie

190114wb1Høylandsdestilleriet Glenmorangie slipper nå den femte whiskyen i Private Edition-serien der vi fra før finner Ealanta, Finealta, Artein og Sonnalta. Navnet på nykommeren er Companta som på skotsk-gælisk betyr vennskap, og vennskapet i dette tilfellet spiller på likhetene som finnes i tilvirkningen av whisky og rødvin. Glenmorangie Companta, som er tappet på 46 %, er først blitt lagret på vanlig amerikansk eik og deretter fått en avslutning på Grand Cru-rødvinsfat fra vingården Clos de Tart i det franske Burgunddistriktet.

Destillerinotat: Companta har en balanse mellom kraftig krydder og rik, glatt sødme. Companta dufter av røde bær, fuktig skogbunn og et snev av røkt tre. I smaksbildet venter antydninger av kirsebær og stuet frukt i tillegg til hint av sukkerholdig plommer og blodappelsin og mørke trekk av melkesjokolade og brent sukker.

Den blir tilgjengelig på Vinmopnopolet 1. mars 2014, men du skal ikke se bort i fra at det blir mulig å smake den på WhiskyMeet i slutten av januar.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.