Ti på en lørdag

De store whiskysmakingene står i kø for tiden og denne helgen var vi på Askøy utenfor Bergen. Ikke mindre enn ti glass med godsaker var linet opp for kvelden.

Veldig mange blindsmakinger begynner med en whisky fra lavlandet og denne smakingen var ikke noen unntak. Rosebank 1981 25 år, tappet på 61,4 % i 2007 var en frisk sitrus-, gress- og vaniljepreget whisky og ganske typeriktig for å være fra lavlandet.

Den neste hadde et enormt vaniljepreg, her var jeg sikker på at vi var over på amerikansk bourbon. Noen nevnte rom, men en av oss hadde smakt grainwhisky av denne typen tidligere, så at det var en Girvan 1989, tappet i 2007 av Berrys var ikke så overraskende.

Vi fortsatte i Berrys’ Own Selection-serien med en Mortlach 1996, en kanskje litt utypisk Mortlach som det var kjekt å smake igjen, det er nok så nøyaktig fem å siden sist den ble smakt.

Cragganmore 17 år var innholdet i glass nummer fire. En klassisk Speyside-whisky fra et klassisk Speysidedestilleri.

Siste whisky i runde en var en Kløver 2 fra Ichiro. Jeg konkluderer med at japansk whisky er knallgodt!

Vi begynte runde to med en Ardmore 25 år, en helt grei høylandswhisky.

Enda en Berry-tapning kom på bordet, Caol ila 1982 Berrys’ Own Selection, 25 år gammel whisky tappet på 46 %. Lite torv, masse frukt. Godt!

Med Highland Park 1996 11 år Old Malt Cask kom vi oss ut på øyene. Her var vi litt frem og tilbake når det gjalt å finne frem til riktig whisky, men vi endte opp på Highland Park etterhvert. En helt grei tapning fra destilleriet på Orkenøyene, men ikke blant de mest spennende.

Benriach er visstnok med på de fleste smakinger for tiden og denne gang ble det enBenriach 1984 27 år Tawny Port Finish som skulle til pers. Jeg smakte den 22 år gamle 1990-årgangen for en ukes tid siden og ble absolutt ikke imponert. Denne derimot var mange hakk bedre, en meget god port-finish, vel verdt å kjøpe.

Vi avsluttet med en Lagavulin 1985 21 år, en fantastisk avslutning på kvelden. Torv, sherry og fatstyrke er sjelden feil!

Det ble en vel anvendt lørdags kveld på Askøy med mye god whisky på programmet :-)

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.