Fredagens fem

Fredagens smaking var den 54ende i rekken i blindsmakingsklubben og vi smakte fem whiskyer blindt.

Vi begynte med en Linkwood 15 år tappet av Gordon & MacPhail på 43 %. Her var det lukt og smak av tropisk frukt, appelsin, vanilje og krydder, en helt grei Linkwood og en passende åpning på smakingen.

Whiskyen i andre glass var en Glendronach 12 år som var tappet på 46,1 % for de danske whiskyforhandlerne. Denne har lagt på Olorosofat og det kjentes i både lukt og smak. En veldig god Glendronach.

Aberlour a’bunadh Batch 39 var tredje whisky for kvelden. Jeg synes denne var litt mindre sherrypreget enn a’bunadh pleier og være, det ble tippet både Glengoyne og Glendronach på denne.

Vi fortsatte med en Signatory cask strength-tapning, Glenrothes 1996 16 år, som var en utrolig godt balansert og velsmakende whisky. De 293 flaskene som fatet ga er alle tappet for Danmark, så hold øynene åpen i danske butikker, for dette var godt!

Vi avsluttet med en fantastisk god Macallan 1989 fra Jumping Jack Production som ble tappet fra et sherryfat i 2010. Tørket- og tropisk frukt, sjokolade, krydder og vanilje i en herlig blanding.

De fem whiskyene fra helgens smaking

De fem whiskyene fra helgens smaking

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.