Mandagens blindsmaking

Tyve personer møtte opp på mandagens blindsmaking i NMWL Bergen hvor jeg serverte fem skotske singlemalt, hentet fra både nmwl-lageret og helt andre steder. Fem lag med fire personer på hvert gjorde at det ble en veldig trivelig aften.

Alder, styrke og distrikt skulle det finnes frem til, samt om det var en IB eller OB. Senere ble ti tapningsalternativer gitt så det ikke skulle bli så altfor vanskelig.

Cardhu 12 år, 40 %, destilleritapning
Første whisky var en tapning vi har slitt lenge med å bli kvitt i NMWL Bergen, så dette ble egentlig en tilleggswhisky til de fire jeg hadde tenkt å servere. Det ble to fluer i en smekk; det ble en rolig start og klubben fikk endelig tømt det meste av den. Her lå alle lagene like i nærheten av riktig svar.

Glen Grant 27 år, 54 %, Bladnoch Distillery
Whisky nummer to var verre å ta. Her sprikte alder fra 10 til 23 år, styrken fra 42 til 50 og mye av det andre ble også helt feil. Denne var altså ikke så god å finne frem til.

Talisker 18 år, 45,8 %, destilleritapning
Svarene på Taliskeren var også veldig sprikende, men her klokket et lag inn riktig tapning.

Glengoyne 1996 12 år Scottish Merchants’ Choice, 57,8 %, destilleritapning
Her var det et lag som tippet riktig alder, mens de andre lå skyhøyt over. Dette var en skikkelig sherrybombe, så de fleste lagene endte opp i Speyside med destilleriene Glendronach og Glenfarclas.

Benriach 17 år Solstice, 50 %, destilleritapning
Vi avsluttet med det som jeg skulle tro var en luring, jeg hadde virkelig trodd at flere enn to lag ville tippe Islay. Flere av lagene fikk mange poeng i denne runden. Bra!

Blindsmaking er alltid morsomt, spesielt for den som holder den! ;-)

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.