Bourbon vs sherry

På grunn av en kollisjon med en annen smaking holdt NMWL Bergen sitt første fredagsmøte i denne uken, og 23 personer kom for å smake whisky med tema «Bourbon vs sherry». Fire whiskyer stod på programmet, to Kilkerran fra Glengyle-destilleriet i Campbeltown og to fra Arran.

  • Kilkerran Work in Progress 5 Bourbon Wood
  • Kilkerran Work in Progress 5 Sherry Wood
  • Arran 1996 Bourbon cask #1405
  • Arran 1997 Sherry Cask #387

Vi begynte med de to Kilkerran-tapningene som begge er 8-9 år gamle. Begge to var veldig friske, litt korn-og krydderaktige og tappet på 46 %. Bourbontapningen hadde en del typiske trekk som vanilje og sitrus, mens sherryutgaven ikke hadde fått så mye fra fatet. Denne hadde en del tropisk frukt og appelsin, og ikke så mye tørket frukt som er typisk for sherrytapninger.

De to Arran-tapningene er nok i klassen over Kilkerran, men så har de også fått en del ekstra år på fat. Begge to er  15 år gamle og er single casks som er tappet på fatstyrke. Bourbontapningen var veldig ren og intens, med mye sitrus, vanilje, lakris og krydder, akkurat som en bourbontapning skal være. Sherrytapningen hadde også det som var forventet – tørket frukt, sjokolade, vanilje og krydder i en herlig blanding. At folkene på Arran er dyktige til å plukke ut fat til single cask-seriene sine er det ingen tvil om.

Etter smakingen ble baren åpnet og her kunne folk få smake St. Magdalene, Longrow, Ardbeg, Old Pulteney og mye annet godt.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.