Helgens blindsmaking

Med helgens blindsmaking startet vi høstsesongen i blindsmakingsklubben vår på Laksevåg. Denne fredagen stod fem whiskyer på programmet.

Vi startet med en Talisker 2000 Distillers Editition. Her fant vi litt torv, det ble nevnt litt vinpreg og en styrke på rundt 46 %. Jeg gikk for en femten år gammel Highland Park.

Neste ble den nye Clynelish 1997 15 år som er tappet for Daracha og ble sluppet på polet nå i september. Dette var en veldig intens og typisk bourbon-tapning som jeg tippet til å være en Linkwood på 18 år og 52 %.

Tredje whisky for kvelden ble en Bruichladdich 1989 22 år Black Art 03.1 tappet på 48,7 %. At dette skulle være en Islay-whisky hadde jeg ikke trodd, her var det tørket- og tropisk frukt, vanilje, nøtter og krydder  i en herlig blanding. Jeg tippet den til å være en rundt 15 år gammel Speysider tappet på 51 %.

Så kom kvelden vinner, en Bunnahabhain 2001 10 år tappet på 57,7 % i november 2011 av Signatory. Her var det lite torv, men masse vanilje, lakris, tropisk frukt og krydder. Jeg var sikker på at denne hadde lagt på bourbonfat, men på etiketten stod det sherry butt.

Vi avsluttet med enda en Islay-whisky, i femte glass var det en Laphroaig 1990, tappet på 52,6 % av Malts of Scotland i februar 2011. Her tippet jeg at det var en 15 år gammel Laphroaig tappet på 53 %, så det var ikke så veldig langt unna, og at det var ex-bourbon var det liten tvil om.

Tapningene på helgens blindsmaking

Tapningene på helgens blindsmaking

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.