Åtte Highland Park

Det ble ikke akkurat spart på whiskyen på gårsdagens Highland Park-smaking med Martin Markvardsen på Terminus. Vi smakte hele åtte forskjellige whiskyer fordelt på to runder, for min del ble det fem nye whiskyer å skrive smaksnotat på.

Vi startet med den vanlige 12-åringen, en whisky som samtlige av de 13 fremmøte hadde smakt tidligere. Vi fortsatte med en 10-åring, Ambassador’s Choice som er tappet for det svenske markedet. Mye frisk frukt, vanilje og litt torv i en fin blanding. Tredje whisky var en 1997 The Sword som er tappet for det Taiwanske markedet, denne hadde litt mer torv og litt mer fylde enn de to forrige. Vi avsluttet første runde med 18-åringen, som er en veldig velbalansert og god tapning.

Mye godt på Highland Park-smakingen i går

Mye godt på Highland Park-smakingen i går

Etter pausen gikk vi løs på The Warriors. Svein, Einar og Harald er alle tappet på 40 % og var i mine øyne ikke helt balansert når det gjelder aroma, smak og ettersmak. Alle tre scoret høy på aroma, men de fulgte dessverre ikke helt opp i smak og ettersmak. Svein, som består av whiskyer i alderen 8 til 16 år, var den friskeste og beste av disse tre, mens Einar med sine 10 til 18 år gamle fat og Harald som inneholder enda eldre whiskyer dessverre ikke ble den helt store smaksopplevelsen. Smakingen ble avsluttet med den 15 år gamle Loki som hadde fine toner av vanilje, krydder, sitrus og tropisk frukt.

I dag er det Oslo og The Whisky Bar som står for tur med HP 12 yo, 18 yo, 25 yo, Loki og Vintage 1970.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.