Speysideturen – dag 3

Tredje dag stod besøk på Glenglassaugh-destilleriet, lunch i Portsoy og en smaking hos Gordon & MacPhail i Elgin på programmet.

Turen fra Dufftown til Glenglassaugh tok nærmere en times tid og jo lengre nord vi kom, jo penere ble været. Vi møtte opp utenfor besøkssenteret og fikk en rask presentasjon av destilleriet. Guiden tok oss med rundt, vi var innom alle produksjonsbyggene og et av lagrene før vi avsluttet turen med en smaking av fire whiskyer. Vi startet med Glenglassaugh Revival, fortsatte med Evolution og den nye 30-åringen og avsluttet med en nesten fire år gammel sherrytapning som vi tappet selv fra fatet i butikken.

Glenglassaugh Distillery

Glenglassaugh Distillery

Etter mye whisky var det tid for lunch i Portsoy. Portsoy er en nydelig, liten småby helt ute i havgapet noen minutter vest for Glenglassaugh. Vi spiste en god lunch på Shore Inn, fikk smakt litt på whiskyene i baren og sett oss litt rundt i byen før vi satte oss i bussen med retning Elgin og Gordon & MacPhail.

Portsoy - en idyllisk by i havgapet

Portsoy – en idyllisk liten by i havgapet

Smakingen hos Gordon & MacPhail var ikke mindre enn fantastisk. Fem gode whiskyer servert med en liten passende matbit til hver. Smakingen ble holdt i andre etasje, i et stort, flott rom over butikken av en flink, oppriktig whiskyinteressert dame. Vi smakte Ledaig 1993 St Joseph Wood Finish, Benromach 10 år, Highland Park 1987, Longmorn 12 år og Mortlach 21 år med både ost, laks og sjokolade til. Det smakt fortreffelig!

Mat og whisky i en perfekt setting hos Gordon & MacPhail

Mat og whisky i en perfekt setting hos Gordon & MacPhail

Senere på kvelden ble det spist en god hamurger-talleren i Elgin før vi fant rutebussen tilbake til Dufftown hvor vi besøkte den lille baren på Tannochbrae Guest House. Det var et imponerende whiskyutvalg der, men dessverre med vel stive priser. Men allikevel, absolutt verdt et besøk.

Godt, men dyrt på Tannochbrae Guest House

Mye godt, men dyrt på Tannochbrae Guest House

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.