Speysideturen – dag 1

I begynnelsen av måneden reiste tretten medlemmer fra NMWL Bergen til Skottland og Speyside for å besøke flere destillerier, smake whisky og selvfølgelig jakte på flasker å ta med hjem.

Jeg og to andre tyvstartet litt og reiste bort dagen før de andre. Vi tok dagflyet fra Bergen til Aberdeen og første post på programmet var en tur til whiskybaren The Grill på Union Street. Vi smakte litt forskjellig, for min del ble det en Glendronach 1994 19 år, en nydelig sherrytapning fra fat nr. 101. Jeg fulgte opp med en Caol Ila 1984 25 år som ble tappet av Duncan Taylor for The Grill på 50,3 %.

Etter barbesøket hos The Grill tok vi toget opp til Huntly hvor vi tok turen innom World of Whiskies som er butikken til Duncan Taylor. Vi fikk smake en god del whisky, både fra flasker og fra Octave-fatene som de har liggende i butikken. Og det ble også kjøpt noen flasker.

Vi fikk oss litt fish & chips, noen gode øl og litt whisky før vi tok taxi til Dufftown og sjekket inn på Fife Arms Hotel. Resten av kvelden gikk med i hotellbaren hvor de hadde et lite, men greit utvalg av single malts.

Dette innlegget ble publisert i Whisky. Bokmerk permalenken.